Archívum - Hírek 2011
ELHUNYT GIÁKNÉ BOBÁLY JUDIT önkormányzati képviselő
2011. december 27.

Giákné Bobály Judit 47 éves korában, súlyos betegségben, hétfőn hunyt el. Az önkormányzat tájékoztatása szerint Giákné Bobály Judit a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanítójaként sok gyermeket oktatott és nevelt, elsősorban személyes életével és hitével. Személyében egy keresztény nemzeti elkötelezettségű közéleti személyiséget és önkormányzati képviselőt veszített el Miskolc városa - tették hozzá.Giákné Bobály Judit, a miskolci 2. számú választókerület, Miskolc-Martin-Kertváros - Miskolc-Szirma önkormányzati képviselője, a Fidesz-KDNP frakció tagja volt. Giákné Bobály Juditot Miskolc városa saját halottjának tekinti. Giákné Bobály Judit búcsúztatója pénteken 10 órakor lesz a Martin-Kertvárosi római katolikus temlomban, majd temetése 12 órakor lesz Miskolcon, a Szentpéteri kapui temetőben.
Búcsúzunk tőled. Nyugodj békében!


Karácsonyi ünnepség az Arany János tagiskolában
2011. december 20..

Az elmúlt évek hagyományit követve ez évben is bensőséges keretek között karácsonyi ünnepséget rendeztek 2010. december 20-án a martin-kertvárosi Arany János tagiskolában. A zsúfolásig megtelt aulában az ünnepi hangulatot a szépen feldíszített karácsonyfa biztosította, valamint a kedves karácsonyi dalok, énekek. Az ünnepi műsor programjában az iskola tanuló nagyon színvonalas, változatos ünnepi műsort adtak elő, köszönet a felkészítő tanároknak és a sok-sok szorgalmas és tehetséges tanulónak.
Az ünnepi műsor után Vargáné Néző Mária igazgató köszöntötte a meghívott vendégeket, a szülőket, az iskolai nyugdíjas tanárait, a Gyes-en lévő megjelent anyukát, a kolleganőket és az iskola tanulóit. Megköszönte a gyerekeknek és a betanító tanároknak a csodálatos, színvonalas ünnepi műsort. Az ünnepségen átadta az óvodások és az alsósok részére meghirdetett rajzpályázat díjait. Az ünnepi jókívánságokat követően a tantestület ünnepi vacsorával zárta a 2011-es évet.


Eltünt kutyust keresünk
2011. november 16.
Tisztelt Olvasók, Kedves Gazdik!

Kérem amennyiben tudnak valamilyen információt segítsünk a Gazdinak!

Köszönettel:
Dr. Kovács Állatklinika Kft.
Kerekes Helga

Kutyus adatai:ZAKÓ, 2 éves, aranysárga, kan, magyar vizsla, bal mellső lábán műtéti heg, fém nyakörv, biléta, vajszínű Killtix bolhanyakörv volt rajta. Nagyon barátságos, nem harap, de ugrál és nyalogat. November 13-án tűnt el a Tisza u. 34-ből (Martin-kertváros Szirma felőli vége).
Telefonszámaink: Furman Gábor 70/258-36-99, Máté Tímea 70/509-18-53, matetimi@yahoo.co.uk, 46/788-373.


MEGEMLÉKEZÉS 1956-ra
2011. október 21.

MEGEMLÉKEZÉS AZ 1956-os FORRADALOM ÉVFORDULÓJÁRA AZ ARANY JÁNOS TAGISKOLÁBAN
2011. október 21. 08.00 órakor a martin-kertvárosi Arany János tagiskolában ünnepi megemlékezéssel kezdődött a tanítás.
Az aulában megrendezett ünnepségen ünneplőbe öltözött gyerekek, tanárok és meghívott vendégek vettek részt. A színvonalas ünnepi műsort Oláh Ilona tanárnő állította össze, melyben az 1956-os eseményeket elevenítették fel a hatodik osztályos tanulók. A műsort Takácsné Bártfai Marianna tanárnő vezette, aki a műsor betanításában is közreműködött. Az ünnepségen Vargáné Néző Mária igazgató köszöntötte az ünneplő gyerekeket, kolléganőket és a meghívott vendégeket: Ducsai Róbertnét, a Szülői szervezet elnökét, Árvainé Tóth Zsuzsát az Iskolaszék elnökét, valamint a martin-kertvárosi weblap szerkesztőjét és fotósát. Az ünnepi műsor zárásaként az ünneplők az udvaron fát ültettek, majd az iskola névadójának szobránál koszorút helyeztek el.


MEGHÍVÓ a könyvtárba Cseh Tamás emlékestjére
2011. szeptember 14.


"MI ÉS A GOBELIN" kiállítás megnyitója
2011. június 14.


MEGHÍVÓ könyvbemutatóra
2011. április 27.

Meghívó letölthető a képre kattintva

Szeretettel meghívjuk 2011.május 5-én csütörtökön 16.00 órára, Dobrossy István: Miskolc belvárosa házak, emberek, történetek c. könyv bemutatójára.

Tompa Mihály Könyvtár


A KÉZIMUNKÁZÁS ÖRÖME...
2011. április 12.
2011.04.12-én a Tompa Mihály Könyvtárban nyílt meg a Szirmai Szorgos Kezek Hímző szakkör "Horgolások mesterfokon" című kiállítása.A megnyitón részt vett Giákné Bobály Judit Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzati képviselője. A műsorban közreműködtek Szép Rózsák énekkar, Klusóczky Bence citera muzsikával, Popik Györgyné és Rontó Regina versel. A kiállítást Szoták Tamásné a Szirmai Baráti Egyesület Elnöke nyitotta meg.
Néhány gondolat az elhangzottakból:
" A horgolás - kézimunka által a szépségnek egy olyan árnyalatát ismerhetjük meg, amely más, mint a zene, a vers, vagy más művészetek, de ugyanúgy formál, nemesít és boldoggá tesz. Igazi értékelője azonban csak az tud lenni, kellően csak az szeretheti és becsülheti meg, aki legalább elméleti szinten ismeri készítésmódját és az ebből fakadó szépségeket és munkát. Akik pedig el tudják készíteni azokra új, hatalmas csodák várnak: az alkotás öröme, az önkifejezés megnyilvánulása, a teljes kikapcsolódás jóleső, felemelő érzése.

A terítőket látva eszembe jut a nagymamáink és ifjúasszony korabeli szobákban az asztalokon, székek háttámláján díszelgő horgolások, csipkék remekei, amiben gyönyörködhetünk...!?
Ma már egyre kevesebben kézimunkáznak, horgolnak és a szebbnél-szebb munkák és csipkék azonban egyre keresettebbek. Különösen fontos, hogy ezek a munkák egy közösség saját életét teszik szebbé és büszke vagyok rájuk, mert a "Szorgos kezek" szakkör asszonyai készítették szeretettel, mindannyiunk örömére.A kézimunkázás öröm, az alkotás hozzáértő kezekben valódi művészet, köszönöm a készítőknek ezt a nagyszerű élményt!"
A végén Tóth Endréné a Szirmai Szorgos Kezek Hímző szakkör vezetője mesélt a szakkör életéről és arról hogyan készülnek ezek a csodák.


MEGHÍVÓ/PLAKÁT letölthető»
2011. március 23.

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ
TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁRA
(Miskolc, Gyöngyösi István u. 1.)
Szeretettel meghívjuk Önt és barátait
2011. április 12-én, kedden 16 órakor
Horgolások mesterfokon
Szirmai Szorgos Kezek
hobbi hímző szakkör kiállítására

A kiállítást megnyitja: Szoták Tamásné, Szirmai Baráti Egyesület Elnöke


RONGYBABÁK ÉS LAKÁSDÍSZEK
2011. április 6..
A fenti címmel nyílt március 25-én pénteken délután kiállítás a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Martin-Kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárában. A rendezvényt Giákné Bobály Judit, önkormányzati képviselő asszony nyitotta meg. Az eseményen részt vett a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ Igazgatója Borkúti László, a Martinkertvárosi Egyesület, és a helyi óvoda vezetői, klubtagok és érdeklődők. A kiállítás anyagával Dr. Zalán Péterné vezetésével azt szerették volna bemutatni, hogyan lehet a "semmiből" maradék fonalakból, kidobásra ítélt textilekből ügyes kézzel és szorgalommal elsősorban a gyerekek örömére színes apróságokat készíteni. A rongybabák mellett kispárnák, nyuszik, lepkék és más apróságok készültek kötve, horgolva, vagy mint a húsvéti hangulatot megelőlegező hímes-tojás tartók, foltvarró technikával.

A rendezvényen elhangzott, hogy a klub ügyes kezű asszonyai évek óta készítik ezeket az apróságokat és gyermeknapra, karácsonyra gyermekintézmények gyermekeinek ajándékozzák. Az itt látható kézimunkáknak is ez lesz a sorsa.
A kiállítás megnyitó az éven 15 éves Martintelepi Nyugdíjas Klub rendezvénysorozatának első eseménye volt.


Író-olvasó találkozó; Vendég: Bán Mór
2011. március 30.


MEGHÍVÓ
2011. március 23.

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁRA Szeretettel meghívja Önt és barátait 2011. március 25-én, pénteken 14 órára a Rongybabák és lakásdíszek (Ötletek maradék textilanyagok, fonalak felhasználásával).

A megnyitó napján a klub kézimunka szakkörének vezetője Dr. Zalán Péterné helyben is bemutatja, hogyan készülnek ezek a kicsi csodák!

A 15 éves Martintelepi Nyugdíjas Klub rendezvényét megnyitja: Giákné Bobály Judit Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.


MÁRCIUS 15-i MEGEMLÉKEZÉS
2011. március 11.

2011. március 11-én reggel 8 órakor, Március 15-i ünnepséget tartottak a BEM Iskola Arany János Tagiskolájának aulájában.
Az ünneplőbe öltözött, kokárdás gyerekek fegyelmezetten, ugyanakkor az aulában elkészített csodálatos díszlet látván izgatottan várták az ünnepi műsort. melyet az 5. osztályos tanulók adtak elő. A műsorban Horváth Karina, 8. osztályos, Goffa Gréta 6.osztályos és Nagy Petra szintén hatodik osztályos tanulók énekeltek. Felkészítő tanárok: Oláh Ilona és Takácsné Bártfai Marianna. Az műsor után Vargáné Néző Mária igazgatónő megköszönte a gyerekeknek és a felkészítő tanároknak a színvonalas műsort. Az igazgatőnő gratulált a diákoknak a Művészetek Házában bemutatott színvonalas Gála műsor előadásáért, s mivel az iskola több évfordulót is ünnepelt, ezért születésnapi tortával kínálta meg valamennyi diákot. A hosszúhétvégére mindenkinek kellemes pihenést kívánt!


Bem József Ált. Isk. Gála műsora
2011. március 9.

Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Arany János Tagiskola Gála műsora 2011. március 9. 17.00-kor
Helyszín: Művészetek Háza
Részletes program»


MEGHÍVÓ
2011. március 9.

Tisztelettel meghívjuk Önt 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának megemlékezésre.
Helye: Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Miskolc, Csele u. 38/a.
Ideje: 2011. március 11. 8.00

Vezetőség


MEGHÍVÓ FOTÓKIÁLLÍTÁSRA
2011. március 2.
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit
2011. március 3-án, csütörtökön 16 órára
Izland - a természet csodája

c. fotókiállításra
Greutter Zoltán-Kisida András
fotóiból.
Élménybeszámolót tart: Greutter Zoltán.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁR dolgozói

MEGHÍVÓ
2011. február 9.

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait 2011. február 10-én, csütörtökön 15 órára A megbecsült múlt c. antológia bemutatójára
A rendezvényt megnyitja: Majorváry Szabó Sándor A MAIT elnöke

Az előszót ismerteti: Leskó Imre A MAIT alelnöke

A rendezvényen közreműködik: Bari Gábor, Dr. Vida János, Leskó Imre, Tímár Bence

TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁR dolgozói


Kiállítás megnyitó a Tompa Mihály könyvtárban!
2011. január 20.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Hámori Jánosné "A megunhatatlan természet" c. festménykiállításának megnyitóra
2011. január 24-én 15.00 órakor.

Tompa Mihály Könyvtár dolgozói

Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ
Tompa Mihály Könyvtár
Miskolc, Gyöngyösi u. 1
Tel.: 46/380-566
Email: tompalib@gmail.com


Karácsonyi ünnepség az iskolában
2010. december 21.

2010.december 21-én karácsonyi ünnepséget rendeztek az Arany János tagiskolában. A zsúfolásig megtelt aulában az ünneplőket Szászné Garadnai Mária köszöntötte, aki a műsorvezetői feladatokat is ellátta. Az ünnepi műsor programjaiban közreműködtek:

 • Első osztályosok verset mondtak
 • Karácsonyi dalokat adtak elő a furulya szakkörösök.
 • A második és a harmadik osztályosok verseltek.
 • A kiskórus tagjai énekeltek.
 • A negyedik osztályosok vert adtak elő.
 • Az ének szakkörösök ünnepi műsort adtak.
 • Molnár Genovéva karácsonyi dalt énekelt.
 • Az 5. osztályosok "A hét angyal" c. mesejátékot adták elő.
 • Az énekkar karácsonyi dalokat énekeltek.
 • Takácsné Bártfai Marianna tanárnő énekelt.
 • Az ünnepi műsort az énekkar műsora zárta.

Az ünnepi műsor után Vargáné Néző Mária igazgatónő köszöntötte a megjelent vendégeket, a szülőket, az iskolai nyugdíjas tanárait, a Gyes-en lévő megjelent anyukát, a kolleganőket és az iskola tanulóit. Megköszönte a gyerekeknek és a betanító tanároknak a csodálatos, színvonalas ünnepi műsort. Az ünnepségen átadták az óvodások és az alsósok részére meghírdetett rajzpályázat díjait. Az ünnepi jókívánságot követően a tantestület ünnepi vacsorával zárta a 2010-es évet.


Iskolai műfüves pálya átadás
2009. november 19.

Műfüves pályát avattak 2009. november 19-én 11 órakor a Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagiskolájában, a martin-kertvárosi Arany János Általános Iskolában (Miskolc, Csele u. 14.).

A rendezvényen köszöntőt mondott. Vargáné Néző Mária igazgató

Káli Sándor, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Orosz Lajos, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere rövid avatóbeszéddel köszöntötték a megjelent gyerekeket, tanárokat és szülőket, majd a műfüves pályán a labdát átadták a gyerekeknek. Az avatási ünnepségen a gyerekek rövid műsort adtak, tánc- és sportbemutatót tartottak.

Az ünnepség után az iskola aulájában Smizsánszkyné Marján Ida, óvodavezető grafikai kiállítását tekintették meg a vendégek.© 2010-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.