Archívum - Hírek 2013
Karácsonyi ünnepség a martin-kertvárosi iskolában 
2013. december 20.
Karácsonyi ünnepség a martin-kertvárosi óvodában 
2013. december 18.
KIÁLLÍTÁS A TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁRBAN  
2013. december 16.


További részletek a képre kattintva


Miskolc-Martin-Kertvárosi Adventi vásár!  
2013. december 14.

2013. december 14-én szombaton adventi vásárral egybekötött jótékonysági hurka-kolbásztöltést rendeztek Martin-Kertvárosban, a lapos ABC parkolójában. A vásár bevételéből a helyi általános iskolát és az óvodát támogatják. A rendezvényre kilátogatók igazi ínyencségeket kóstolhattak: a helyszínen frissen töltöttek hurkát, kolbászt, melyet kemencében sütöttek izletesre.Vaslapon sült a krumplilángos és a tócsni, melyet a hidegben forralt borral és meleg teával öblögethettek a vendégek.

A rendezvényhelyszínén kedvezményes áron fenyőfát is vásárolhattak a helyiek, melynek annyira nagy sikere volt, hogy már délutánra elfogyott a szombatra kiszállított mennyiség.
A rendezvényre kilátogatott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki örömmel fogadta a kertvárosi közösségépítő jótékonysági rendezvényt, és maga is aktívan közreműködött a hurkatöltésben Takács Gábor önkormányzati képviselővel együttműködve.
A kiváló hangulatot a színpadon egész napos kulturális program biztosította. Koradélután a kertvárosi Arany János Általános Iskola tanulói zenés, verses, táncos műsorral mutatkoztak be, majd a Blue Birds Band acapella műsora kápráztatta el a hallgatóságot, végül Borbély Gergő és Újj Gergely karácsonyi gitár duoval zárta a szombati programot.

Vasárnap a szombati nap programjához hasonlóan folytatódik a jótékonysági vásár, hurka, kolbászkészítés, tócsni, krumplilángos sütés és kóstolás és természetesen a kedvezményes fenyőfa vásár. Tervek szerint a melegítő italok sem fognak hiányozni, sőt a jó hangulatot vasárnap is a színpadon a Diamond Dance táncstúdió az általános iskolások műsora,a Blue Birds Band acapella fellépése, Borbély Gergő és Újj Gergely karácsonyi gitár duoja biztosítja, majd 16 órától adventi gyertyagyújtás zárja a két napos jótékonysági programot.


Miskolc-Martin-Kertvárosi Adventi vásár!
2013. december 7.

Jótékonysági ,
hurka-kolbásztöltés, kóstolás!

Karácsonyi vásár, egész napos program Miskolc-Martin-Kertvárosban
a lapos ABC parkolójában!

Forralt bor, krumplilángos, hagymás vér,
jó hangulat várja a kilátogatókat!
Ideje: 2013.12.14-15.
(szombat-vasárnap) 9.00-16.00-ig

Programok:
14-én:
- 9.00 -tól hurka, kolbász készítés egész napos kóstoló
- 11.00- Diamond Dance táncstúdió
- 12.00- Széprózsák asszonykórus karácsonyi egyvelege
- 13.00- Miskolc- Martin kertváros Ált.Isk. fellépése
- 15.00- Blue Birds Band acapella fellépése
- 15.30- Borbély Gergő és Újj Gergely karácsonyi gitár duo
15-én: - 9.00 -tól hurka, kolbás készítés egész napos kóstoló
- 11.00- Diamond Dance táncstúdió
- 12.00- Széprózsák asszonykórus karácsonyi egyvelege
- 13.00- Miskolc- Martin kertváros Ált.Isk. fellépése
- 15.00- Blue Birds Band acapella fellépése
- 15.30- Borbély Gergő és Újj Gergely karácsonyi gitár duo
- 16.00- Gyertyagyújtás (vasárnap)A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ismét közelebb viszi Önhöz a piacot!
KEDVEZMÉNYES FENYŐVÁSÁR
Lucfenyő 1500 Ft/db
Ezüstfenyő 2500 Ft/db
Helyszín:
Lapos ABC előtti parkoló
Időpont:
2013. december 14.-15. (szombat-vasárnap)
9:00 - 12:00 óra között
Mindenkit szeretettel várunk!
Csöbör Katalin
országgyűlési képviselő
Takács Gábor
önkormányzati képviselő

HELIKOFFER EGYÜTTES ZENÉS GYEREKMŰSORA A MARTIN-KERTVÁROSI ISKOLÁBAN 
2013. december 13.
2013. december 13-án 09.00 órakor a martin-kertvárosi Pittypang Tagóvoda közel 120 óvodásai érkeztek vendégségbe az Arany János iskolába, ahol Klemmné Lőrincz Ildikó igazgató köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket, a helyi iskolai tanulóit tanárait, majd a HELIKOFFER Együttes vidám zenés karácsonyi gyerekműsorral szórakoztatta a vendégeket. A kicsik csillogó szemmel, a nagyobbak vidám együtténekléssel, sok-sok tapssal, nagyon jó hangulatban töltötték a délelőttöt. A gyerekműsor után a Martin - Kertvárosi Egyesület támogatásával kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Az ünnepi programmal a kertvárosi gyermekek, óvodások- iskolások, nagyon kellemes napot töltöttek el együtt.
ADVENTÉKA KÉZIMUNKA KLUB
2013.november 25.

Illés - Balatoni Andrea Nemezeim c. kiállításának megnyitója a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban
2013. november 21.

November 14-én nyílt meg Illés – Balatoni Andrea Nemezeim c. kiállítása a Tompa Mihály Fiókkönyvtárban. Láthatunk itt színes fülbeválókat, nyakláncokat, karkötőket, de kulcstartókat, kisebb-nagyobb táskákat, sőt, kedves cicákat is. A kiállítás legösszetettebb darabja a Nemezmacik karácsonya című kompozíció, amely már a közelgő ünnepet idézi. A megnyitó 16 órakor kezdődött. Köszöntőjében a könyvtár vezetője örömét fejezte ki, hogy Illés – Balatoni Andrea első kiállításának otthont adhatunk. Ezt követően az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak rövid műsort. Először Braun Dóra énekelt két népdalt, majd Horváth Gergő szavalta el Petőfi Sándor Befordultam a konyhára c. versét. A kiállítást Molnárné Forray Marianna, a Fügedy Márta Népművészeti Egyesület Elnöke nyitotta meg, aki röviden értékelte Illés – Balatoni Andrea alkotásait, és további munkára biztatta az ígéretes tehetséget. Szavait ismét ének követte, ezúttal Ferenczi Lilla előadásában hallhattunk két népdalt. Végezetül Bacsó Domokos mondta el Szabó T. Anna nemezelés c. játékos versét- a jelenlevők derültségére. Végül maga az alkotó köszöntötte a megnyitó résztvevőit. A kiállítást – amely december végéig tekinthető meg, és a kiállított tárgyak meg is vásárolhatók – az ő szavaival ajánlom minden érdeklődő szíves figyelmébe: Minden egyes darab kíváncsiságból született... Kíváncsiság, izgalom és türelmetlenség hajtja az ember kezét még és még – vajon mit lehet "kihozni" az anyagból. Minden egyes darabot örömmel készítettem, először a saját örömömre, de most elérkeztem oda, hogy szeretném megmutatni másoknak is. Szeretném tudni, másoknak is okoz-e örömöt a gyapjú érintése, illata és az elkészült darabok látványa, s talán viselése. Remélem, így lesz...

Rónai Mónika


Szabadtűzön és kemencében készült ételek versenye
2013. október 22.

A rendezvényről képes beszámoló: www.miskolc-szirma.hu

KEDVEZMÉNYES KRIZANTÉM VÁSÁR
2013. október 29.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ismét közelebb viszi Önhöz a piacot!

KEDVEZMÉNYES KRIZANTÉM VÁSÁR

Krizantém (sárga,fehér) 150 Ft/db - tól

Helyszín:
Martinkertváros-Szirma közötti Avia Benzinkút parkolója
Időpont:
2013. október 31. (csütörtök) 15:00 - 18:00 óra között

Mindenkit szeretettel várunk!
Üdvözlettel

Csöbör Katalin
Takács Gábor
országgyűlési képviselő
önkormányzati képviselő

Október 23-i ünnepség az iskolában.   
2013. október 22.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről való megemlékezést a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2013. október 22-én 8 órakor tartottuk.

Klemmné Lőrincz Ildikó
igazgató


KIÁLLÍTÁS - RÉGI MESTERSÉGEK DICSÉRETE
2013. október 15.

Meghívó    
2013. október 8.

További információkért kattintson a képre

Vízelvezető árkok takarítása, parkoló térkövezés
2013. október 8.
Az elmúlt napokban a kátyúzási munkák után újabb fejlesztéseket, területrendezéseket valósított meg az önkormányzat Martin-kertvárosban. A Széchenyi utcáról felszedett térkőből a Tompa Mihály Könyvtár és az Arany János Iskola parkolója is megújult. A városrészben kitakarításra kerültek a csapadékvíz elvezető árkok, mely esőzés idején megakadályozza az elöntéseket.


Állatok Világnapja az Óvodában   
2013. szeptember 26.


További részletek a képre kattintva


AVE TÁJÉKOZTATÁS AZ ŐSZI LOMTALANÍTÁSRÓL  
2013.szeptember 30.

Cégünk idén ősszel újra lomtalanítási akciót szervez, melynek keretében térítésmentesen elszállítja a háztartásokban felgyülemlett és feleslegessé vált lomokat.

A lomtalanítás a szemétszállítási napoknak megfelelően munkanapokon 6.00 órakor kezdődik. Ezúton kérünk mindenkit, hogy a közterületek tisztántartása érdekében csak az elszállítást megelőző napon illetve a szállítás napján reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladékgyűjtő edény mellé felesleges lomjaikat. Amennyiben a lomtalanítási napot követően kerül kihelyezésre lom, azt csak térítés ellenében tudjuk elszállítani. A lomtalanítás nem tartalmazza a veszélyes hulladék (akkumulátor, pala, TV, hűtőszekrény stb.), építési törmelék, kommunális hulladék, a gumiabroncsok és a zöldhulladék (falevél, gally) elszállítását. Ezek szállítását külön megrendelés alapján végezzük.A veszélyes hulladék, a gumiabroncs és az építési törmelék elhelyezésére a három miskolci hulladékudvar valamelyikében van lehetőség. A hulladékudvarokról bővebb felvilágosítást a Hasznos információk menüpontban olvashatnak.Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a gumiabroncs nem tartozik a lomtalanítás során elszállítható hulladékok körébe. Amennyiben gumiabroncs hulladékuk keletkezett, azt a hulladékudvarokban térítésmentesen elhelyezhetik.

2013.10.15.-én.
Alföldi, Balassa, Berettyó, Berzsenyi D., Csele, Csokonai, Csonka J., Egressy G., Fövényszer, Ganz Á., Gvadányi J., Hollán E., Jendrassik Gy., Jósva, Kisfaludy K., Koppány, Latorca, Lokomotív, Martin K., Ottlik G.,Pilinszky J., Pósa L., Radnóti M., Rét, Sík, Sió, Stromfeld A., Szalay L., Tarló, Templom tér, Zagyva, Zsedényi B.
2013.10.21.-én
Alkotmány, Babér, Bajza J., Balaton, Barkóczy F., Benkő S., Bodrog, Bornemissza G., Dráva, Duna, Forgács A., Franklin B., Garam, Gutenberg, Gyöngyösi I., Ipoly, Iskola tér, Istvánffy Gy., Kamilla, Kapos, Kőris, Kőrös, Laborc, Lahner Gy., Lajta, Levél, Mező, Mura, Páncél, Poprád, Rába, Régész, Szénfy G., Szrog S., Takta, Tapoly, Tavirózsa, Temes, Tisza, Tóth P., Velence, Visó, Zala

PROGRAMOK A KÖNYVTÁRBAN!
2013. szeptember 27.

 

Takács Gábor képviselő tájékoztatója / ŐSZI VÁSÁR
2013. szeptember 11.
KEDVEZMÉNYES ŐSZI VÁSÁR
Szeptember 25.-én 14-17-ig Martintelep COOP ABC
VÁSÁRI ÁRAK:
KRUMPLI ÁRA: 85.- Ft/kg
Krumpli fajták:DESIRÉ. KONDOR, ALADIN, AGRIA
ALMA ÁRA: 100-150-IG FAJTÁTÓL FÜGG
ALMA: JONAGOLD. IDARED. GOLDEN. MUTSU. JONATAN
VÖRÖSHAGYMA: 1800.-FT/ZSÁK 120.-FT/KG 15KG/ZSÁK

FOKHAGYMA: 700.- FT/KG
LILAHAGYMA: 1200.-FT/ZSÁK 240.-FT/KG 5KG/ZSÁK
TARKABAB: 700.-FT/KG
FEHÉRBAB: 500.- FT/KG

Takács Gábor képviselő tájékoztatója /TOBORZÓ
2013. szeptember 20.
A közbiztonság helyzete mindannyiunk számára fontos, éppen ezért szeretném újjászervezni a helyi polgárőrséget, melyhez segítségüket kérem. Ha Ön úgy érzi, hogy szeretné polgárőrként segíteni lakókörnyezetében a közbiztonság fenntartását, akkor kérem, hogy jelentkezzen az alábbi időpontban tartandó toborzónkon: 2013. október 1. 17 óra Martin-kertvárosi Bűnmegelőzési Centrum Kisfaludy Károly utca 22 (buszmegálló melletti épület)

További tájékoztatás: Országos Polgárőr Szövetség 06 30 436 72 03
Vasúti Rendőrőrs 06 46 359 432
Tegyünk együtt a közbiztonságért!
Takács Gábor önkormányzati képviselő

FŐZŐVERSENY AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2013. szeptember 20.

Kellemes napsütésben, vidám hangulatú főzőversenyt rendeztek a hagyományoknak megfelelően az Arany János Általános Iskolában. Az osztályok tanulói, a szülők és a tanárok közös főzésének kezdetén köszöntőt mondott Klemné Lőrincz Ildikó, az iskola igazgatója, valamint Takács Gábor önkormányzati képviselő, aki anyagilag is támogatta a rendezvényt.


TOMPA-NAP A KÖNYVTÁRBAN   
2013. szeptember 20.


Takács Gábor képviselő tájékoztatója 
2013. szeptember 07.
Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy képviselői keretem, valamint az önkormányzati költségvetés terhére az alábbi utcák kátyúzását fogják elvégezni körzetemben:
- Somlay Artur utca (Miskolc-Szirma)
- Hajnóczy József utca (Miskolc-Szirma)
- Pipacs utca (Miskolc-Szirma)
- Berzsenyi Dániel utca (Miskolc Martin-kertváros)
- Fövényszer utca (Miskolc Martin-kertváros)
- Csokonai utca (Miskolc Martin-kertváros)
A korábbi egyeztetések alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt szeptember hónapban folyamatosan végez útjavítási és karbantartási munkálatokat a két városrészt érintő 3604 számú főúton.
Örömteli hír, hogy végre megvalósul az az általam kezdeményezett forgalomtechnikai módosítás, melynek köszönhetően a Soltész Nagy Kálmán és Vörösmarty Mihály utcák kereszteződésénél a jövőben a város irányába mindkét sávból egyenesen lehet lesz majd haladni. Reméljük az "Y" híd megépüléséig ez nagy segítség lesz a reggeli dugók csökkentésére.
A munkálatok elvégzésének ideje alatt türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ
2013. augusztus 23..


Takács Gábor képviselő tájékoztatója 
2013. augusztus 05.
Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy képviselői keretem terhére az alábbi utcákban kezdődnek meg ároképítési munkálatok augusztus hónapban:
- Rét utca 188 méteres szakaszon
- Balassa Bálint utca 120 méteres szakaszon
- Mályva utca 150 méteres szakaszon
- Pipacs utca 70 méteres szakaszon
- Dráva utca 120 méteres szakaszon
- Csele utca 70 méteres szakaszon
- Guttenberg utca 70 méteres szakaszon
- Gyöngyösi utca 250 méteres szakaszon
- Forgács Antal utca 20 méteres szakaszon
- Zagyva utca 30 méteres szakaszon
A beruházás költsége 2 millió Ft

Takács Gábor képviselő tájékoztatója 
2013. július 31.

Tájékoztatom a martin-kertvárosi és a szirmai lakosokat, hogy a Magyar Közúttal történt egyeztetés alapján a holnapi naptól megkezdik a 3604 számú főút útburkolatának javítását. A munkálatokat Kistokaj felől kezdik el, majd haladnak Miskolc irányába.

Kirándulás Tompa Mihály emlékére
2013. július 10.

Kelemér - Hanva - Kassa
A Martin-Kertvárosi Nyugdíjas klub kezdeményezésére, Takács Gábornak, a városrész önkormányzati képviselőjének anyagi támogatásával a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály könyvtárában működő csoportok (a Nyugdíjas klub, az Irodalmi kör és a Martin-Kertvárosi Gyermekekért Egyesülés Baba- Mama klubja) tagjai és hozzátartozói 2013.július 6-án szombaton egy gyönyörű kiránduláson vettek részt amelynek útvonala: Kelemér - Hanva - Kassa.
Ötletünk alapja, hogy, a könyvtárunk névadója 196 éve született és ez évben van halálának 145. évfordulója is. Szerettünk volna méltó képen megemlékezni Tompa Mihályról, Akit már életében költőóriásként, Arany János és Petőfi Sándor mellett az ifjú nagy költők triumvirátusának harmadik tagjaként tartottak számon. Úgy gondoltuk, a megemlékezés legszebb módja, ha felkeressük életének, munkásságának legfontosabb színhelyeit. Az ötletet nagyon jónak találta Önkormányzati képviselőnk, Takács Gábor, és anyagi támogatásáról biztosított, így elkezdtük a szervezést, pár nap alatt kész volt a részletes útiterv, összeállt a résztvevők csoportja, indulhattunk.
Utunk első állomása Kelemér volt. Ezen a Miskolctól alig 50 km-re lévő kedves kis településen élt Tompa Mihály 1849-1852 között. Ez a rövid időszak életének meghatározó része volt, hiszen itt írta a két legjelentősebb hazafias versét, (a Gólyához és a Madár fiaihoz), és lelkipásztori munkája is itt teljesedett ki. Minderről lenyűgöző előadást hallottunk a templom és emlékház gondnokától.
Innen az alig pár kilométerre lévő, de már Szlovák területen fekvő Hanvára mentünk. A költő életének utolsó szakaszát (1852-1868) töltötte Hanván. A mai napig túlnyomó részt magyar anyanyelvű lakosság tisztelettel és szeretettel ápolja emlékét. Sírjára koszorút helyeztünk, és itt is, mint ahogy Keleméren, egy szép versével emlékeztünk. A templomkertben és a település más részein is megcsodálhattuk a helyi Igó Aladár népi fafaragó munkáit.
A déli órákban érkeztünk Kassára. Bejártuk a várost, megnéztük a főbb nevezetességeket, élveztük Kassa kellemes, szombat délutáni hangulatát. Itt sem feledkeztünk meg emlékkirándulásunk ihletőjéről, Tompa Mihályról. Megemlékeztünk arról, hogy 1852-ben éppen ezen a napon, július 6-án tartóztatták le és szállították a kassai börtönbe "A gólyához" című, és egyéb hazafias versei megírása miatt.
Az esti órákban érkeztünk vissza kiinduló helyünkre a Martin-kertvárosi Tompa Mihály könyvtár elé. A közel 50 fős csoportban voltak 6 - 7 éves gyermekek és 70 év feletti idősek egyaránt. Többségük a Martin-kertvárosban és Szirmán lakik, de a könyvtár jó hírnevét bizonyítja, hogy a Nyugdíjas klubba, az Irodalmi körbe illetve a Baba-Mama klubba egyaránt járnak a város más részéből beiratkozott könyvtári tagok is, akik közül többen szintén részt vettek a kiránduláson.
Elmondhatjuk, programunk sikeres volt. Jobban megismertünk egy költőóriást, tartalmasan eltöltöttünk egy szép napot, bizonyítottuk, hogy a különböző korosztályoknak van hasonló kulturális igényük. Reméljük, ez a nap kezdete egy közösséget összetartó, nemes célokat kitűző és végrehajtó programsorozatnak.
Miskolc, 2013.07.08.

Greutter Zoltánné
Martin-Kertvárosi Nyugdíjas Klub elnöke


TANÉVZÁRÓ 2013
2013. június 27.

2013. június 20-án 16.00 órakor TARTOTTA TANÉVZÁRÓ ÜNNEPÉLYÉT, a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.


BANKETT 2013
2013. június 20.

Hangulatos banketten búcsúzott a 8. osztály tanítóitól és tanáraitól.

 

BALLAGÁS AZ ISKOLÁBAN 2013
2013. június 20.

A Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola BALLAGÁSI ÜNNEPSÉGET TARTOTT 2013. június 14-én 17.00 órakor az iskolában.


DÖK Értékelés
2013. június 20..
A Diákönkormányzat vezetője és az osztályfőnökök értékelték a tanulók egész évi közösségi munkáját.

MEGHÍVÓ
2013. május 29.

TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁR
3528 MISKOLC, GYÖNGYÖSI u.1.sz.


Fotókiállítás megnyitó és könyvbemutató a könyvtárban
2013. május 22.

2013. május 22-én délután két színvonalas program is várta az érdeklődőket a Tompa Mihály Könyvtárban. Első programként Kertvárosi Tavasz címmel a helyi Nyugdíjas Klub által rendezett fotókiállítás megnyitójára került sor. Jakabné Csizmár Ágnes a Tompa Mihály Könyvtár vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket és a közreműködőket. A megnyitón az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói rövid kulturális műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Braun Dóra: Szavakat keresek c. dalt énekelte el, Polgár Alexandra Tavasz Tündér című verset mondta el, majd Greutter Zoltánné a Martin Kertvárosi Nyugdíjas Klub elnöke bemutatta a kiállítás anyagát. Goffa Gréta Örökre szépek, majd Nagy Petra Vigyázz a madárra című dalt adta elő. A Nyugdíjas Klub vezetője megköszönte a felkészítő tanár: Takácsné Bártfai Marianna igazgató helyettes és a fellépő gyerekek munkáját, majd Takács Gábor önkormányzati képviselő megnyitotta a kiállítást. A fotókiállítás után Demeter Dieter Zoltán El Camino- A rejtélyek Árnyékában című könyvét mutatta be az érdelődő közönségnek.


KERTVÁRI TAVASZ
2013.május 07.

 
MEGHÍVÓ
2013. május 14.

 
KEDVEZMÉNYES MUSKÁTLI VÁSÁR
2013. április 23.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ismét közelebb viszi Önhöz a piacot! KEDVEZMÉNYES MUSKÁTLI VÁSÁR

Muskátli 100 Ft-tól / db

Helyszín: Miskolc-Martinkertváros, Kisfaludy u. 31/33 A COOP MELLETT
Időpont: 2013. április 27. (szombat) 09:00 - 12:00 óra között

A helyszínen aláírást gyűjtünk a rezsicsökkentés mellett, amennyiben Ön is egyetért, kérjük az ívünk kitöltésével támogasson bennünket!
Az ívet a fenti helyszínen valamint a Miskolc Kossuth u. 16 szám alatti irodánkban leadhatja.

Takács Gábor
önkormányzati képviselő

 

Tehetség Napja
2013. április 18.

2013. 04.18-án Iskolánk diákjai különböző területen mutathatták meg tehetségüket. A tehetségnapján felléptek diákjaink tehetséges szülei is.


Nyuszifutó verseny
2013. április 18.

2013.04.18-án az Arany János Általános Iskola több diákja is sikeresen szerepelt a Hejőparkban megrendezett Tavaszi Nyuszifutó versenyen.


Energiatakarékossági interaktív óra
2013. április 17.

2013.04.17-én iskolánk 3- 4. osztályos tanulói a TIGÁZ Zrt. által támogatott energia takarékossági interaktív órán vettek részt


DIÁKBÁL
2013. április 11.
2013. április 11-én az Arany János Általános Iskolában immáron hetedik alkalommal rendezte meg diákönkormányzat a diákbált. A rendezvényen Szabó Csaba tanár úr, a diákönkormányzat vezetője köszöntötte a gyerekeket és a tanárokat, Újhelyiné Molnár Erzsébet igazgatónő megnyitotta a bált . Iskolánk két tanulójának, az 5. osztályos Ferenczi Lillának és a 8. osztályos Nagy Petrának az előadásában gyönyörködhettünk. A műsort követően mindenki vidáman fogyasztotta el a vacsoráját.A kellemes zenére szívesen táncolt az ifjúság. Ropták is a táncot, ki-ki kedve szerint.Elmondhatjuk, hogy az idén is sikerült kulturált, kellemes szórakozást nyújtani a gyerekeknek.

BEÍRATKOZÁS AZ ÓVODÁBA!
2013. április 04.

Kedves Szülők!
A Pitypang Tagóvoda /3528 Miskolc, Fövényszer u.35.) nevelőtestülete a Kedves Szülők figyelmébe ajánlja, hogy városunkban a 2013/14-es nevelési évben óvodába lépő gyermekek előjegyzése 2013. április 22.-23.-24. hétfő-kedd-szerda kerül sor 8-18 óráig. Kérjük, hogy az óvodába történő előjegyzéskor a szülők hozzák magukkal gyermeküket, továbbá:
- gyermekük születési anyakönyvi kivonatát
- lakcímkártyáját
Köszönjük a Kedves Szülők megtisztelő bizalmát

A Pitypang Tagóvoda Nevelőtestülete


2013 évi TAVASZI LOMTALANÍTÁS
2013. április 03.
2013. tavaszi lomtalanítás Miskolc-Martin-Kertvárosban: 2013.04.16. Kedd
Alföldi-Balassa-Berettyó-Berzsenyi D.-Csele-Csokonai V.M.-Csonka J.-Egressy G.-Fövényszer-Ganz Á.- Gvadányi- Holtán E.-Jendrassik Gy.-Jósva-Kisfaludy K.-Koppány-Latorca-Lokomotív-Martin K.-Ottlik G.-Pilinszky J.-Pósa L.-Radnóti-Rét-Sík-Sió-Stromfeld A.-Szalay L.-Tarló-Templom tér-Zagyva-Zsedényi B.
2013.04.29. Hétfő

Alkotmány, Babér, Bajza J., Balaton, Barkóczy F., Benkő S., Bodrog, Bornemissza G., Dráva, Duna, Forgács A., Franklin B., Garam, Gutenberg, Gyöngyösi I., Ipoly, Iskola tér, Istvánffy Gy., Kamilla, Kapos, Kőris, Kőrös, Laborc, Lahner Gy., Lajta, Levél, Mező, Mura, Páncél, Poprád, Rába, Régész, Szénfy G., Szrog S., Takta, Tapoly, Tavirózsa-Temes-Tisza-Tóth P.-Velence-Visó-Zala.
Részletek: www.avemiskolc.hu

HORGOLÁSOK
2013. március 18.

MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS 
2013. március 14.
Ünnepi megemlékezést tartottak 2013. március 14-én 10.00 órakkor az Arany János Általános Iskolába, ahol az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek.

MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS 
2013. március 11.
MEGEMLÉKEZÉS Az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére 2013. március 14-én csütörtökön 10.00 órakkor.

ANGOL NYELVI KLUB A TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁRBAN 
2013. március 13.
2012. decembere óta működik az angol nyelvi klub a Tompa Mihály Könyvtárban (Miskolc, Gyöngyösi út 1). A foglalkozások hétfőn és szerdán 8 és 9.30 között vannak, első sorban 45 év felettiek és álláskeresők számára.A foglalkozások célja: megismertetni a résztvevőket az angol nyelv alapjaival. A témakörök többek között: bemutatkozás, családunk és saját magunk bemutatása, hobbi, telefonálás. A foglalkozások 16 órás turnusokban zajlanak. Fénymásolatokat biztosítunk, melyek díja egységesen 1000 Ft a 16 órára. Az órákat angol nyelvtanár tartja. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Érdeklődni a könyvtár telefonszámán lehet, hétfőtől péntekig, 10 és 18 óra között. Telefonszám: 46/380-566

Rónai Mónika


TAKÁCS GÁBOR: FOGADÓÓRA 
2013. március 4.
Takács Gábor önkormányzati képviselő 2013. március 8.-án (pénteken), 18.00 órától a Miskolc-Martin-kertváros, Arany János Általános Iskolában fogadóórát tartott.

III. KERTVÁROSI BÖRZE   
2013. március 08.
Zsúfolásig megtelt az Arany János Általános Iskola aulája a felesleges portékáikat árúsító anyukákkal-apukákkal a III. KERVÁROSI BÖRZÉN, melyet a Martin - Kertvárosi Gyermekekért Egyesülés szervezett Takács Gábor önkormányzati képviselő támogatásával. Egyre több vásárló is érkezett, többen hozták a "kicsiket" is, nem bízták a véletlenre a ruha méretet, vagy a játék megfelelőségét. A megkérdezettek nagyon hasznosnak ítélték a börzét, mert itt a lakókörzetükön belül, kulturált, kényelmes körölmények között, sok hasznos termék cserélhet, kedvező áron gazdát. A szervezők pedig rendületlenül bíznak abban, hogy a következőn még nagyobb lesz az érdeklődés!

BEÍRATÁS AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA
2013. március 7.

KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MISKOLCI TANKERÜLETE FENNTARTÁSÁBAN MŰKÖDŐ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA TÖRTÉNŐ BEÍRATÁS.
Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2013. április 8.-9. (hétfő, kedd) 8.00 órától 18.00 óráig

Tanköteles, azaz 2007. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.
Az első évfolyamra történő beíratáskor a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni.
A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületének igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

Tankerületi igazgató

Az egyes általános iskolák körzetébe tartozó települések, utcák és terek nevét az alábbiakban közöljük:
1. ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY
3528 MISKOLC, CSELE u. 14.
A iskola körzetében található nem állami fenntartású iskolák:
1. MISKOLC-SZIRMAI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS ÓVODA
3521 MISKOLC, MISKOLCI ÚT 38/a.
A beiskolázás körzete a kifüggesztett felhíváson található!


TAKÁCS GÁBOR: FOGADÓÓRA 
2013. március 4.

Takács Gábor
önkormányzati képviselő 2013. március 8.-án (péntek), 18.00 órától a Miskolc-Martin-kertváros, Arany János Általános Iskolában fogadóórát tart.

III. KERTVÁROSI BÖRZE
2013. február 28.
Gyermek és felnőttruha, lábbelik, játékok, ez+az, minden a babának és mamának!
Ami másnak feleslegessé vált az lehet, hogy neked kincset ér!
III. KERVÁROSI BÖRZE
Ideje: 2013. március 8.; 16.00-18.00
Helye: Arany János Általános Iskola és AMI. Miskolc, Csele u. 14.
Asztalfoglalás ingyenes! Asztalt előzetes foglalás esetén tudunk biztosítani!
Szervezők, asztalfoglalás:
Hegedűs Molnár Éva: 20/662-5871
Ambrusné Tamás Adrienn: 70/701-2036
Jobbágy-Iglai Dóra: 30/747-5398

MARTIN-KERTVÁROSI IRODALMI KLUB
2013. március 5.

Plakát

A Tompa Mihály Könyvtárban (Gyöngyösi út 1) 2011. óta működik a Martin-Kertvárosi Irodalmi Klub (régi nevén Irodalmi Kör). A klub minden hónap utolsó csütörtökén tartja összejöveteleit, márciustól - októberig 15 órától, novembertől - februárig 16 órától. Ezeken rendszeresen részt vesz Ötvös Éva színművész, aki felolvasásokkal emeli az alkalmak fényét.A "törzstagok" a Martin – Kertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai közül kerülnek ki, de a klub nyitott, szeretettel vár minden irodalomkedvelőt. A változatos témájú foglalkozások minden hónapban más-más író, költő tematikus versei, vagy egy-egy nagyobb lélegzetű műve, ill. jeles napok, évfordulók köré szerveződnek. Az adott témát minden esetben Ötvös Éva művésznő felolvasása vezeti be. Ezt követően a klubtagok saját, az adott művel kapcsolatos élményeiket osztják meg, ill. a hónap témájával kapcsolatos idézeteket, műrészleteket olvasnak fel, kötetlen beszélgetés folyik. A klubfoglalkozások egy óra időtartamúak.

Rónai Mónika könyvtáros


PAPP ÉVA FESTMÉNY KIÁLLÍTÁSA
2013. február 20.
2013. február 20-án, 15 órakkor tartották Papp Éva Impresszióim című festmény kiállításának megnyitóját a martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban. A kiállítást Tánczos Tamás nyitotta meg, majd a Fárter kórus szórakoztatta a megnyitó vendégeit.


MEGHÍVÓ NYÍLTNAPRA AZ ISKOLÁBA
2013. február 15.

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődő leendő elsőosztályos gyermeket és szüleit,
Nyíltnapunkra.
Helye : Arany János Általános Iskola és AMI.
Miskolc, Csele u. 14.
Ideje: 2013. február 28. csütörtök 800 - 1135
Iskolavezetés


FARSANG AZ ISKOLÁBAN
2013. február 15.

2013. február 15-én az Arany János Általános Iskola aulájában 16.30-kor kezdődött a farsangi karnevál.
A hercegi párok bevonulása után kezdetét vette a jelmezesek bemutatkozása.
Az osztályok fantáziadús jelmezei a következők voltak.
1. osztály Szakácsok és gazdasszonyok
2. osztály Gyümölcsök
3. osztály Zsákbamacska
4. osztály Túrórudi
5. osztály Lottó show
6. osztály Cowboyok
7. osztály Gangnam Style
Ezután a 8. osztályosok nyitótáncában gyönyörködhettünk. Majd az egyéni jelmezesek következtek.
Az este folyamán tombolatárgyak sorsolása színesítette a programot. A zsűri értékelte az osztályok és az egyének jelmezének ötletességét, színvonalát.
1. osztály Szakácsok és gazdasszonyok legszebbek
2. osztály Gyümölcsök legegészségesebbek
3. osztály Zsákbamacska legrejtélyesebbek
4. osztály Túrórudi legédesebbek
5. osztály Lottó show legötletesebbek
6. osztály Cowboyok legügyesebbek
7. osztály Gangnam Style legtrendibbek
Jó hangulatú, vidám szórakozás jegyében telt el az idei farsang .FARSANG AZ ISKOLÁBAN
2013. február 14.
Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy
2013. február 15-én, 16.00 órakor
az
Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben
Farsangi mulatságot
rendezünk, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Helye: Miskolc, Csele u. 14.
Vezetőség


MŰVÉSZETI FÉLÉVI VIZSGA
2013. január 29.
Iskolánk művészeti oktatásában résztvevő gyerekeink a félévet vizsgával zárták.
Színvonalas táncbemutatót láthattunk a táncos csoportoktól. Táncoltak sztenderd és latin táncokat egyaránt. A kedvenc az angol keringő, a latin táncok közül pedig jive és a csacsacsa.
A festészetre járó gyerekeink szép munkáiból kiállítást láthatunk az iskola aulájában.

KERTVÁROSI BABA-MAMA KLUB
2013. január 24.


ÖSSZEFOGLALÓ: 1. KERTVÁROSI BABA-MAMA KLUB
2013. január 24.
A rossz idő ellenére sokan vettünk részt az 1. foglalkozáson. A gyerekeket Misi mókus köszöntötte, majd kezdetét vette a közös mondókázás, éneklés és tánc.
A nagyobbak szívesen követték Andi néni utasításait, míg a picik édesanyjuk öléből figyeltek érdeklődve. Bújtunk zöld ág alatt, hallgattuk az óra tiktakkolását, zenéltünk dobbal, csörgővel, rumbatökkel,...
A foglalkozás végén kötetlen játék, beszélgetés közben ismerkedtünk egymással, mind gyerekek mind anyukák.
Várjuk szeretettel minden kedden a 0-3 éves korú gyermekeket szüleikkel!
Foglalkozásaink:
2013. január 29. "Lánc-tánc"
2013. február 05. "Kezdődik a farsang!"
2013. február 12. "Farsangra hangolódva…"
2013. február 19. "Itt a farsang, áll a bál…"
Ambrusné Tamás Adrienn

KERTVÁROSI BABA-MAMA KLUB
2013. január 10.KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG AZ ISKOLÁBAN
2012. december 21.
Képek a rendezvényről » (Fotó: Takács István)
Képek a rendezvényről» (Fotó: iskola)
KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG MARTIN-KERTVÁROS 2012 (videó)
http://youtu.be/zZeFbrKMIvE
Képek a főpróbáról » (Fotó: Mezővári Attila)

Ünnepi díszben várta a vendégeket az Arany János Általános Iskola december 21-én. A vendégeket Ujhelyiné Molnár Erzsébet Igazgatónő köszöntötte. A gyerekek műsora verssel kezdődött. Bacsó Domonkos 5. osztályos tanuló Mentovics Éva: Mese a karácsonyról verset szavalta.Ezután iskolánk kiskórusa énekelt. Szabóné Fekete Márta vezetésével.Majd a Holle anyó című mesejáték igazi karácsonyi hangulatot teremtett. Főszereplők:
Ferenczi Lilla 5. oszt.

Braun Dóra 6. oszt.
Moczó Andrea 7. oszt
Goffa Gréta 8. oszt.
tanulók akik énekhangjukkal is elbűvölték a közönséget.
Az alsó tagozatos tanulók virágokként, hópihékként, almákként, kemenceként táncoltak és varázsoltak mosolyt az arcokra.A műsor zárószámaként a nagykórus énekelt Takácsné Bártfai Marianna igazgatóhelyettes vezényletével. Az ünnepi műsor az alsó és felsős nevelők munkáját dicséri.Sor került a „Várjuk a Mikulást” rajzpályázat díjkiosztására.
A díjakat Újhelyiné Molnár Erzsébet igazgatónő és Szkibóné Kosztka Ibolya tanító néni adta át.
Helyezettek:További részletek
»

KÉPEZZE MAGÁT TÁMOGATÁSSAL!
2012. december 17.
Képezze magát támogatással!»
Ha Ön is a társadalom azon tagjai közé tartozik, akik nem beszélnek egyetlen idegen nyelvet sem, vagy jobban szeretne érteni a számítógéphez, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy behozza lemaradását, fejlessze tudását szinte ingyen! A részvétel segíthet a munkahely megtartásában, vagy az álláskeresésben!
Választható képzések:
Informatikai képzések (igény szerinti terület)
Idegen nyelvi képzések
A tanfolyamok előreláthatólag 2013 januárjától indulnak.
Személyesen érdeklődhet: Tompa Mihály Könyvtár
Tel.: 06-46-380-566
Jakabné Csizmár Ágnes eTanácsadó

Ez az a lehetőség, amire évek óta várt! Tudásod a jövőd!
A képzések az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

KEDVEZMÉNYES FENYŐFA VÁSÁR
2012. december 12.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
ismét közelebb viszi Önhöz a piacot!
KEDVEZMÉNYES FENYŐFA VÁSÁR
Lucfenyő (1m-3m) 1.000 Ft / db
Helyszín:
Martinkertváros-Szirma közötti Avia Benzinkút parkolója
Időpont:
2012. december 15. (szombat) 14:00 - 16:00 óra között
Mindenkit szeretettel várunk!
plakát»

ÓVODÁSOK AZ ISKOLÁBAN!
2012. december 14.
2012. december 12-én az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény aulájában a nagycsoportos óvodások jó hangulatú kereatív foglalkozáson vettek részt.


Mikulásvonattal utaztak az iskolások
2012. december 11.
2012. december 10-én

Takács Gábor Képviselő Úr támogatásával

az iskolánk alsó tagozatos tanulói

Lillafüredre látogattak a Mikulásvonattal.


Műsor és a Mikulás a könyvtárban
2012. december 11.

2012. december 07-én a Tompa Mihály Könyvtárban a könyvtári dolgozók gyermekeit köszöntötték iskolánk negyedikes tanulói egy szép műsorral. A könyvtárba megérkező Mikulás az iskolás gyerekeket is megajándékozta.
Felkészítő tanár: Bacsóné Menyhért Mónika


Az iskolások meglepetés műsora az óvodásoknak
2012. december 11.

2012. december 06-án az iskola negyedikesei a Róka mint Mikulás című mesejátékkal lepték meg a Pitypang óvoda kicsinyeit.

Az óvodások nagy örömmel fogadták a műsort és az iskolások által készített ajándékot.

A jelenetet betanította:
Bacsóné Menyhért Mónika© 2010-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.