Archívum - Hírek 2014
 KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2014. december 19.

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ A KÖNYVTÁRBAN
2014. december 12.

ÚJRAKEZDÉS A SZERETET JEGYÉBEN

címmel

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓT

rendeztek a
2014. december 12. pénteken 16 órakor
a

TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁRBAN.

Vendég volt: Ferenczik Adrienne

MEGHÍVÓ! ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ A KÖNYVTÁRBAN
2014. december 04.

Szeretettel meghívjuk
Önt és Kedves Ismerőseit
ÚJRAKEZDÉS A SZERETET JEGYÉBEN
című
ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓRA
Vendégünk: Ferenczik Adrienne
A rendezvény ideje:
2014. december 12. péntek 16 óra

Helye: TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁR

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG A KÖNYVTÁRBAN
2014. december 11.
2014. december 11-én közös arácsonyi ünnepséget tartottak a Martin-Kertvárosi Tompa Mihály könyvtárban a Könyvtár, a Nyugdíjas-Klub és a Baba-Mama-Klub tagjai, és meghívott vendégeik: Szécsényi Marianna és Katona Ferenc önkormányzati képviselők, a Szirmai Széprózsák énekkar. Az ünneplőket Jakabné Csizmár Ágnes könyvtárvezető köszöntötte, majd Katona Ferenc képviselő úr, és Greutter Zoltánné Martin-Kertvárosi Nyugdíjas Klub elnöke mondta el ünnepi köszöntőjét. A karácsonyi hangulatot Majoros Gyuláné és Ambrus Zsombor egy-egy verssel, míg a Széprózsák Énekkar karácsonyi hangulatot idéző egyházi énekekkel tették még ünnepélyesebbé. Az ünnepi műsort követően megcsodálták, majd közösen elfogyasztották a "BAGOLY" tortát, melyet a könyvtár " 2014_Bagoly Éve" alkalmából bagoly formára sütöttek.Az ünnepi program baráti beszélgetéssel zárult.

 KERTVÁROSI KREATÍV ALKOTÓMŰHELY ÉS BÖRZE
2014. december 11.

KERTVÁROSI KREATÍV ALKOTÓMŰHELY ÉS BÖRZE!
2014. november 17.

A képre kattintva a program letölthető!


"ARANY BÁL"A MARTIN-KERTVÁROSI ISKOLÁBAN
2014. november 29.
Az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megrendezte az "ARANY-BÁL"-t a martin-kertvárosi Arany János Általános Iskola és AMI.
Az arany díszben pompázó aulában több mint 100 vendég foglalt helyet 2014. november 29-én 19 órakor. A rendezvényt Bohus Attila tanár úr nyitotta meg, majd Klemmné Lőrincz Ildikó igazgató köszöntötte a vendégeket:
Szécsényi Marianna önkormányzati képviselőt
Herceg Andrásné óvodavezető-helyettest
Dr. Simkó Róber
gyermekorvost
Egressy Béni-Erkel Ferenc Zeneiskola
növendékeit és tanárait
A rendezvényre érkezett szülőket, bálozókat.
Az est műsoros programját a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Zeneiskola növendékeinek és tanárainak műsorával nyitották meg, melyet a Arany János Iskola 7-8 osztályosainak tánca követett. Az ünnepi műsort követően Klemmné Lőrinc Ildikó igazgató pohárköszöntőt mondott, majd felszolgálták az ünnepi vacsorát. A vacsora után a CLASS DUÓ előzenéjére megkezdődött a bál. A jó hangulatot Stefanovics Renáta hajlékony akrobata bemutatója és az értékes nyereményeket tartalmazó tombolasorsolás szakította meg, majd hajnalig mulattak a vendégek az "ARANY- BÁL"-ban.

KERTVÁROSI BÖRZE A KÖNYVTÁRBAN !
2014. november 7.


SPANYOL TÁNCHÁZ A KÖNYVTÁRBAN!
2014. október 19.

SPANYOL TÁNCHÁZ 2014. október 20-án (hétfőn) 17 órától a DOLCE DANCE TÁNCISKOLA közreműködésével.
Heszín: Tompa Mihály Könyvtár, Miskolc, Gyöngyösi István u. 1.sz.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A belépés díjtalan!


Író-olvasó találkozó Jean- Pierre Montcassennel /Cselenyák Imrével/.
2014. október 18.
Csütörtök délután megismerkedhettünk egy nagyon sokoldalú művésszel. Életművébe egyaránt tartoznak - ahogyan ő fogalmaz - történelmi jellegű regények, versek, novellák - és dalok, mivel nem csak író, költő, hanem zeneszerző is. A tartalmas beszélgetés során - melyben beszélgetőpartnere Tircsné Dr. Propper Valéria volt - hallhattunk már megjelent és éppen készülő regényeiről, munkamódszeréről, felolvasott egyik művéből, sőt megzenésített verseket is adott elő, Tóth Krisztina egyik versét, és egy saját művét.
Köszönjük, hogy eljött hozzánk.

MEGHÍVÓ! 
2014. október 09.

Önkormányzati választási eredmény
2014. október 13.

Miskolc város polgármestere
a következő öt évben is
Kriza Ákos
lesz, a Fidesz-KDNP jelöltje 42,37 százalékát szerezte meg a szavazatoknak.

1-es körzetben

ismét Katona Ferencnek, a Fidesz-KDNP jelöltjének szavaztak bizalmat 41,93 százalékkal.

2-es körzetben
Szécsényi Marianna, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert
45,22 százalékkal.


ÁTADTÁK A MARTINTELEP-SZIRMA KÖZÖTTI KERÉKPÁRUTAT ! 
2014. október 10.

2010. október 10-én hivatalosan is átadták az 5 hét alatt 45 millió forintból megépült, Martin-kertvárost Szirmával összekötő, mintegy 1 kilométeres gyalogos- és kerékpárutat.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA AZ ÓVODÁBAN! 
2014.október 8.

Állatok Világnapja az óvodában. A Miskolci Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda Pitypang Tagóvodájában 2014. október 9-én.

Téma: Vizek élővilága

10.00 A kiállítás megnyitása

A Miskolci Állat és Kultúrpark ZOO pedagógusainak kisállat bemutatója.

A kiállítás egész nap megtekinthető.


MARTINTELEP ÉS SZIRMA KÖZÖTT JÁRHATÓ A KERÉKPÁRÚT ! 
2014. október 05.

Kirándulás: Szinpetri, Sajógömör,Rimaszombat 
2014. október 05.

A Martin-Kertvárosi Nyugdíjas klub szervezésében 51 fő vett részt 2014. október 4-én egy rendkívül gazdag és szép kiránduláson. Útvonal: Miskolc - Szinpetri - Sajógömör - Rimaszombat - Miskolc volt. Szinpetriben az "óriáskönyv", a papírmalom, a papírgyártás és könyvnyomtatás ritkaságai lenyűgözték a csoport tagjait. Sajógömörben a Mátyás királyról készült egyedülálló "kapás-szobor" és Cinka Panna hegedűjével megmintázott szobra mellett megtekintettük a település "büszkeségét", az evangélikus templomot. A déli órákban érkeztünk meg Rimaszombatba, ahol egy nagy tudású, a város múltját mindenkinél jobban ismerő úr, B. Kovács István, az Egyesített Egyházi Gyűjtemények igazgatója kalauzolt bennünket. Rimaszombati sétánk utolsó állomása a Tompa Mihály szobor volt, ahol elhelyeztük koszorúnkat és kedves útitársunk, Ötvös Éva elszavalta a költő egy versét.Ez a program méltó kezdete volt városrészünk nyugdíjasai részére az idősek hónapja rendezvénysorozatnak. A program anyagi támogatásáért köszönet Katona Ferenc önkormányzati képviselőnek és Szécsényi Marianna önkormányzati képviselőjelöltnek!"


60 ÉVES A TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁR
2014.szeptember 19.

60 éves a martin-kertvárosi Tompa Mihály könyvtár. Az évforduló alkalmából 2014. szeptember 19-én családias ünnepséget tartottak a könyvtárban. Jakabné Csizmár Ágnes a könyvtár vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket: Katona Ferenc önkormányzati képviselőt, Szécsényi Marianna önkormányzati képviselőjelöltet, Dr. Prokai Margitot, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóját, a rendezvény fellépőit, a kollégákat, könyvtár olvasóit, a jelenlévő kertvárosiakat. Kriza Ákos polgármester egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni az ünnepségen, ezért Katona Ferenc önkormányzati képviselő mondott néhány ünnepi gondolatot. Dr Prokai Margit igazgató részletes történelmi visszatekintéssel emlékezett az elmúlt 60 évre, majd megköszönte valamennyi munkatárs, vezető, olvasó, támogató munkáját. A rendezvény zárásaként Ötvös Éva előadóművész, Vihula Mihajó gitárművész és Szécsi Viktória énekes ünnepi műsorral szórakoztatták a vendégeket.


MEGHÍVÓ
2014.szeptember 08.


TANÉVNYITÓ AZ ARANY JÁNOS ISKOLÁBAN! 
2014.augusztus 29.

"Nincs hatalmasabb erő, mint a tudás:
a tudással felfegyverzett ember
legyőzhetetlen."
(Gorkij)

Tanévnyitó ünnepély: 2014. augusztus 29. 17 óra
Helye: Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Miskolc, Csele u. 14.

Klemmné Lőrincz Ildikó
igazgató


Végső búcsú Orosz Lajostól!
2014. augusztus 16.
Augusztus 19-én 15.00 órakor vesznek végső búcsút Orosz Lajostól, Miskolc korábbi alpolgármestertől és feleségétől Miskolcon, a Szentpéteri kapui temetőben. 17 órakor gyászmisét tartanak a Martinkertvárosi római katolikus templomban.

GYÁSZHÍR!
2014. augusztus 07.
2014. augusztus 7-én, csütörtökön 52 éves korában tragikus autóbalesetben elhunyt Orosz Lajos, Miskolc volt alpolgármestere, a Martintelep önkormányzati képviselője. A baleset a 3-as út Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Szikszó és a felsőzsolcai körforgalom között történt. A kocsiban vele utazó felesége is életét vesztette. Orosz Lajos 1994-től három éven át volt az MSZP B.-A.-Z. Megyei Szervezetének ügyvezető alelnöke. A városrész 2002-től az ő kezdeményezésére viseli a Martin-kertváros nevet. 2002-től 2010-ig volt Miskolc városüzemeltetésért, és sportért felelős alpolgármestere.

Megújul a Latorca utcai orvosi rendelő! 
2014. július 18.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Miskolc, Latorca utcai orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése" című, ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0044 azonosító számú projektjével a Latorca utcai orvosi rendelő épületének korszerűsítését valósítja meg.A projekt keretében megtörténik a háziorvosi és védőnői ellátásnak helyet adó, önkormányzati tulajdonban lévő Latorca utcai ingatlan infrastrukturális fejlesztése, amely az épület gépészeti felújításával, a nyílászárók cseréjével, a külső homlokzati hőszigeteléssel valamint bútorok beszerzésével valósul meg. A fejlesztés az energiahatékonysági korszerűsítés mellett akadálymentesítéssel együtt valósul meg. A fejlesztés által egy gazdaságosabban működtethető és a szükségleteknek megfelelő, modern rendelőegység jön létre, amely lehetővé teszi a lakosság számára a minőségi szolgáltatásnyújtást.
A projekt összköltsége 60.000.000,-Ft 100%-os támogatási intenzitás mellett. Maga a felújítás az ÉMOP keretein belül zajlik. A támogatás az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A felújítás ideje alatt (2014.05.12.–2014.08.30):
• Dr. Hajdú Gabriella és Jakóné Kugler Bernadett rendelése a szirmai orvosi rendelőben (Miskolc-Szirma, Miskolci út 77.), változatlan rendelési időben és változatlan telefonszámon vehető igénybe.

• Dr. Poncsák Csaba és Dr. Dancs Judit rendelése továbbra is a megszokott helyen (Miskolc, Latorca utca 24.), változatlan rendelési időben vehető igénybe.


JÁTSZÓHÁZ!
2014. június 21.


TANÉVZÁRÓ AZ ARANY JÁNOS ISKOLÁBAN! 
2014. június 19.

Kezdődik a vakáció
szőhetsz bátran terveket,
iskolánkban nyár kisasszony
bezárta a termeket.
Elköszön a pad, a kréta:
jó nyaralást gyerekek!
Szeptemberben kipihenten
találkozunk veletek!

/Veres Csilla: Kezdődik a vakáció /

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG
2014. június 19. 1630 órakor a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Klemmné Lőrincz Ildikó
igazgató


BALLAGÁS AZ ARANY JÁNOS ISKOLÁBAN! 
2014.június 10.

"Megcélozni a legszebb álmot,
Komolyan venni a világot,
Mindig hinni és remélni,
Így érdemes a Földön élni."

/Shakespeare/
2014. június 13-án, 16.30 órakor ballagási ünnepséget tartottak a martin-kertvárosi Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. 12 nyolcadikos búcsúzott az iskolától, köszönt el a tanároktól, diáktásraktól szülők, rokonok jelenlétében.

Klemmné Lőrincz Ildikó
igazgató


PITYPANG TAGÓVODA GYERMEKNAPI programjai
2014. május 30.

Az Eszterlánc Néphagyományörző Óvoda, Pitypang Tagóvoda Gyermeknapi programjai:

2014. május 30-án délután, a szülőkkel közösen tartjuk Óvodánkban a gyermeknapot.
15.30-tól Szemerei László Bűvész szórakoztatja a gyerekeket, majd a „Kis vakond” csoport Törpös táncát, és a „Kutya” csoport előadását láthatják, hallhatják, melyet a DVTK indulóra koreografáltak az óvónénik.
Az „Ovi cukiban” a szülők által készített finomságokból fogyaszthatnak a vendégek.
Játékos sport vetélkedőbe nevezhetnek be a vállalkozó kedvű, mozgást szerető szülők. Gyermekeikkel közösen mérhetik meg ügyességüket, gyorsaságukat.
A délután folyamán kreativitásukat, alkotó kedvüket is megmutathatják a szülők. Képeket ragasztunk, az évben gyűjtött kupakokból, melyekből kiállítást rendezünk az óvoda tornatermében.
Óvodánkban már hagyomány, hogy Emléklapot adunk azoknak a szülőknek, akik segítségükkel, támogatásukkal aktívan részt vettek az óvodai programok szervezésében, segítve, színesítve a gyerekek óvodai életét.
A rendezvényért Köszönet a szülőknek, valamennyi dolgozónak.

Herczeg Andrásné
Tagóvoda-vezető


Muskátlit adunk ajándékba! 
2014. május 19.

Regisztrálni a következő címeken lehet: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kihelyezett Ügyfélszolgálati Iroda: Martin-Kertváros Kisfaludy u. 39-41.

 • szerda: 8:00-17:30
 • csütörtök: 8:00- 16:00
 • vagy e-mail címen: miskolc02@gmail.com
Jelentkezési határidő: 2014. május 22. (csütörtök) vagy a készlet erejéig
Feltétel: lakcímkártyával igazolható Martin-kertvárosi vagy szirmai lakos.
Ajándék átadás helye és ideje: Szirma Coop bolttal szemközti terület 2014. május 24. (szombat) 9:00- 12:00 között


Kirándulás  
2014. április 14.
A Martin - Kertvárosi Nyugdíjas Klub 2014.március 29-re autóbuszos kirándulást szervezett Gödöllő –Budapest úti céllal. A Gödöllői Királyi Kastély, Budapesten a Parlament, a Kossuth tér, a Nemzeti Színház és a Művészetek palotája, mind – mind kellemes élményt, tartalmas időtöltést nyújtott. A kiránduláson a Nyugdíjas klub tagjain túl részt vettek a Kertvárosi Baba-Mama klub tagjai és tagságtól függetlenül több kirándulni vágyó (elsősorban nyugdíjas) szirmai és kertvárosi lakos.
Ez a programunk egy az elmúlt évben elkezdett programsorozatunk idei első „állomása” volt, amelyet ez évben szeretnénk még 2 -3 hasonló kirándulással folytatni. Kezdeményezésünket Takács Gábor önkormányzati képviselőnk jó ötletnek tartotta és jelentős anyagi támogatást biztosított hozzá. Ez úton is köszönjük!

Greutter Zoltánné klubvezető


KERTVÁROSI BABA-BÖRZE 
2014. április 11.


Rozsnyai János könyvének bemutatója!  
2014. március 25.


EGÉSZSÉGNAP SZIRMÁN ÉS MARTINTELEPEN!  
2014. március 13.

Időpontok, helyszínek:

 • 2014. március 13. (csütörtök) 09.00 - 13.00 óráig - Erkel Ferenc utca 66. (Szirma Református imaterem)
 • 2014. március 13. (csütörtök) 14.00 – 17.00 óráig - Kisfaludy utca 39.-41. (önkormányzati iroda)

Az egészségnap keretében a lakosság számára ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére kerül sor, melyhez a szükséges eszközöket, orvosokat, szakdolgozókat a MISEK biztosítja.

Az egészségnap háziasszonya: CSÖBÖR KATALIN, országgyűlési képviselő

Igénybe vehető vizsgálatok:

- Tüdőszűrés (40 év felett ingyenes)
- Szájüregi szűrés
- Csontsűrűség mérés
- Hallásvizsgálat
- Vérnyomás - vércukormérés

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy egészségük megóvása és védelme érdekében vegyenek részt az Egészségnap szűrésein !!!PITYPANG ÓVODA FARSANGI BÁLJA   
2014. február 27.
 

2014. március 1-én este a martin-ketvárosi Pitypang Óvoda ablakaiból a fény messzire világított és hangos discózene hallatszott az épületből, amely azt sejtette, hogy valami nagy bulivan készülőben. Az épületbe érve jelmezbe öltözött ovisok, vidáman csevegő szülök és a mulatozás mellett is minden részletre figyelő gondos óvó nénik, dadusok készültek a Farsangi Bálra. Az ötletes farsangi dekorációkban pompázó tornaterem és a vendégfogadásra berendezett folyósók zsúfolásig megteltek vendégekkel, akiket Herczeg Andrásné tagóvoda vezető nagy tisztelettel és szeretettel köszöntött. Külön köszöntötte Varga Sándorné óvodavezetőt, Ignácz Zoltánné helyettest és Pásztorné Palcsó Tündét. Megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt a társintézmény képviselői is: az Arany János Általános Iskola igazgatónője: Klemmné Lőrincz Ildikó, helyettese: Takácsné Bártfai Mariann, valamint a következő tanévben az első osztályosok tanító nénije: Bacsóné Menyhért Mónika. Köszöntötte továbbá Ádámszki Ágnes és Vavrik Beáta tagóvoda vezetőket, az óvodában foglalkozást tartó pedagógusokat, a Martin-kertvárosi Egyesület képviselőjét: Szalócziné Medve Katalint és a martin-kertvárosi honlap szerkesztőjét és fotósát: Mezővári Attilánét és férjét Külön köszöntötte a bál fővédnökét: Takács Gábor önkormányzati képviselőt, akinek megköszönte a rendezvényt támogatását. Külön köszönetet mondott minden támogatónak, a rendezvény műsorában közreműködő szülőknek, kollégáknak, az óvoda valamennyi dolgozójának akik a rendezvény sikerességéhez a műsorok betanításában és a szervezésben egyaránt közreműködtek. A köszöntők után mindenkinek jó szórakozást kívánt, majd átadta a szót Takács Gábornak, aki megnyitotta a Farsangi Bált. A műsort Csordás Csaba vezette és a zenéről is Ő gondoskodott míg a világítást Kalafusz Attilla működtette.Az ünnepi műsor az óvodások nyitó táncával kezdődött, akik bájós mosollyal, művészi mozdulatokkal magas színvonalú produkciót adtak elő a büszke szülők és óvó nénik nagy örömére. A gyermekek után rendkívül ötletes, vidám hangulatú zenés, táncos produkciót adtak elő a szülők, majd zárásként az óvoda dolgozói. A felnőttek táncát nagy élvezettel csodálták a gyermekek is, sőt sok-sok tapssal jutalmazták. A jól sikerült nagyon színvonalas műsort követően a DJ megkezdte a bulit, és hamarosan megtelt a táncparkett. A jó hangulatot fokozta a jól működő büfé, a vidám társalgás, majd 10 órakor az ünnepi vacsora és éjfélkor pedig az értékes nyereményeket tartalmazó tombola sorsolás. Az "ovis buli" fergeteges hangulatban hajnalig tartott.


Farsang a Tompa Mihály Könyvtárban!    
2014. február 27.

"Itt a farsang, áll a bál..."
Különös figurák népesítették be február 25-én, kedden a Tompa Mihály Fiókkönyvtárat: többek között katicabogár, egy cicacsalád, egy foltos kutya, maga tavasztündér, természetesen egy csigabiga, sőt, szükség esetére még egy "orvos" is érkezett a Csiga-Biga Baba – Mama Klub farsangjára. A játékot Andi tündér vezette, sok zenével és dalokkal.
Az ötletes jelmezekbe bújt gyerekek a mulatság után finom süteményeket fogyasztottak, amikről a szülők gondoskodtak.
Az idő gyorsan elrepült, így a játéknak vége szakadt, de minden gyerek és szülő kellemes élménnyel gazadogodva távozott.

Rónai Mónika


Farsangi Vigasság az Arany János Iskolában!  
2014. február 18.

Igazi Farsangi Vigasságtól volt hangos 2014. február 21-én a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulája. A rendezvény résztvevőit, a zsűri tagjait Klemmné Lőrincz Ildikó igazgatónő köszöntötte.A farsangi felvonulásban sok-sok ötletes egyéni jelmezbe öltözött gyerek mutatkozott be, majd az 5. és a 7. osztályosok csoportos produkcióval szórakoztatták a közönséget. A 8 osztályosok a hercegi párral együtt táncoltak, majd a zsűri értékelése alapján kiosztották a díjakat.
Egyéni jelmezesek helyezései:

 1. Postai csomag (Barakonyi Ádám)
 2. Gólya (Lakatos Patrícia)
 3. Bárány (Suba Ginga)
 4. Gésák (Dósik Patrik, Antal Dávid)
 5. Méhecske ( Kolozsvári Adél), Űrhajós(Kovács Balázs)
 6. Busó (Bacsó Domonkos)

Csoportos jelmezben az első díjat a Karib tengeri kalózok (5 osztályosok) nyerték, ereményüket óriási tapssal is jutalmazták.
A díjak kiosztása után valamennyi jelmezbe öltözött gyermek csokoládét kapott ajándékba, majd vidám discó kezdődött, így búcsúztatták együtt a telet az Arany János iskolában a tanárok és a tanulók.


Farsangi Vigasság az Arany János Iskolában!  
2014. február 18.
Lévay Erzsébet: Farsang napján
Farsang napja eljött már,
kezdődik a jelmezbál,
zeneszóra vígan lép,
ring a tarka báli nép.
Nagy mulatság van itt ma,
ezerféle maskara
perdül-fordul, integet,
búcsúztatja a telet.

Farsangi Vigasság 2014. február 21. 16.30 órától a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.Búcsúztassuk együtt a telet!

Klemmné Lőrincz Ildikó
igazgató


Tanfolyam táplálásról és táplálkozásról!
2014. január 21.

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány tanfolyamot indít táplálásról és táplálkozásról fiatal anyukáknak és a gyermeket váró kismamáknak.
SZERETEM! ETETEM!
2014. január 24-én indul az ingyenes tanfolyam. Kezdés 10:00-kor, befejezés 11:30-kor, és így még a gyerekekkel időben haza lehet érni a déli pihenőre. A tanfolyamot Makó Gabriella védőnő fogja tartani. Beszélgetünk, a bevált praktikákról, a korcsoportoknak megfelelő egészséges táplálkozásról. Bemutatjuk az ételek elkészítését, korszerű főzési technikával. Délelőtti és délutáni órákban is lehet tanfolyamra járni. A gyerekeket is várjuk a foglalkozásokra. Önkénteseink mesével, játékokkal szórakoztatják a gyerekeket, hogy anyukájuk figyelhessen a konyhai fortélyok bemutatására. A foglalkozásokat a Miskolci Otthon Segítünk Alapítványnál tartjuk, a Kisfaludy utca 39-41. szám alatt, a kihelyezett Önkormányzati iroda és a virágbolt mellett. Közlekedés: 3-as autóbusszal - a Martin-kertváros központjában kell leszállni, Autóval - ingyenes parkolás az épület melletti parkolóban.Vá
rjuk az anyukákat és a gyerekeket! Még lehet jelentkezni! Oláhné Lajtos Julianna szervezőnél, a 30-905-8113 telefonszámon, olahne.julika@chello.hu e-mail címen. www.otthonsegitunk.hu


© 2010-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.