II.Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtára

II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
Tompa Mihály Könyvtára

Cím: 3528 Miskolc, Gyöngyösi u. 1
Tel.: 46/380-566

Email: tompalib@gmail.com
Web: http://www.rfmlib.hu
Könyvtárvezető:Jakabné Csizmár Ágnes

Nyitvatartási idő:
hétfőtől péntekig
10-től 18 óráig

Állandó programjaink:

Martin-kertvárosi Baba-Mama Klub összejövetele - minden kedden délelőtt 10 órától
Receptcsere - minden hónap első hétfője 16-18
Utazó Klub - minden hónap harmadik keddje 16-18
Könyv Klub - minden hónap második szerdája 16-18
TÉKA - minden hónap utolsó csütörtökén 16-18
Martin-Kertvárosi Nyugdíjas Klub összejövetele minden hónap első hétfőjén 14 órától

A TOMPA MIHÁLY KÖNYVTÁR KLUBJAINAK IDŐPONTJAI
A Martin-kertváros területén található Tompa Mihály Könyvtár jogelődjének tekinthető közkönyvtárban 1954. szeptember 15-én kezdődött a kölcsönzés. Ma már új helyen, felújított épületben, 240 négyzetméter alapterületen működik a könyvtár.
Több mint 25 ezer kötettel, klasszikus és mai felnőtt- és gyermekirodalommal, ismeretterjesztő könyvekkel, elektronikus dokumentumokkal, napilapokkal és folyóiratokkal várja olvasóit.
A kiskertes településrész igényeihez igazodva különösen gazdag a választék a mezőgazdasági, kertészeti ismeretterjesztő művekből.

A városrészben ez az egyetlen olyan közösségi tér, ahol rendszeresen közművelődési programokkal, író-olvasó találkozókkal, kamarakiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, vetélkedőkkel, a helyi általános iskolával és az óvodával közösen szervezett ünnepi műsorokkal, vetélkedőkkel várják az érdeklődőket.

Itt tartják foglalkozásaikat az irodalmi klub, a nyugdíjas klub, a baba-mama klub és a kézimunka szakkör tagjai.

A Gyöngyösi út 1 szám alatt nagy alapterületen (240 m2) várjuk könyvtár használóinkat. A helyben olvasási, könyv- és video és DVD-kölcsönzés, fénymásolási lehetőség mellett gazdag folyóirat-választékkal várjuk kedves olvasóinkat. 27 ezer kötettel. A kiskertes település igényeihez mért kertészeti és mezőgazdasági ismeretterjesztő művekből is széles választékot talál az érdeklődő felhasználó. A videofilmek között megtalálható számos kötelező irodalom feldolgozása is és több filmsiker és mesefilm is. Olvasóinknak részére igénybe vehető a könyvtárközi kölcsönzés is. Regisztrált felhasználóink számára Internetezési lehetőséget biztosítunk. Rendszeresen tartunk Internet- illetve számítógép használati tanfolyamokat. A könyvtár kiemelkedően fontosnak tartja az amatőr művészek kiállításainak megrendezését. Lehetőséget biztosítunk számukra műveik bemutatására.
Könyvtárunk története
A Tompa Mihály Fiókkönyvtár az egyik legrégebbi könyvtár a városban: 1954. szeptember 15.-én indult a kölcsönzés a Kisfaludy 7 szám alatt egy 4x4 méteres helységben. A Megyei Könyvtár felügyelete alatt működött 1960-ig. 1960-tól a Városi Könyvtár fiókkönyvtáraként, Tompa Mihály Fiókkönyvtár néven a Miskolci Városi Könyvtár Fiókkönyvtáraként üzemel. 1971-től 1973-ig a könyvtár alapterülete 4x4 m-ről 240 m2-re nőtt. 30 év alatt a könyvtár épülete tatarozásra szorult, 1997-ben megtörtént a könyvtár felújítása, korszerűsítése. A kezdeti 700 kötetet számláló kis könyvtárból napjainkra már 26 ezer kötetes könyvtár lett. Az olvasóink széles választékból találhatnak érdeklődésüknek megfelelő olvasnivalót.
A könyvtári szolgáltatásokon túl rendezvényekkel, kiállításokkal és sok érdekes programmal várjuk kedves könyvtár használóinkat!
A könyvtárról

 • Állomány: 27000 kötet
 • Folyóiratok: 30 napi- és hetilap, magazin
 • Olvasói számítógép: 7db

A könyvtár állománya

A Tompa Mihály Könyvtár Körül-belül 28 ezer kötettel, klasszikus és új felnőtt- és gyermekirodalommal, ismeretterjesztő könyvekkel, napilapokkal és folyóiratokkal, internet-szolgáltatással, másolási lehetőséggel várjuk az érdeklődőket.

A könyvtár szolgáltatásai

 • Könyvkölcsönzés;
 • folyóirat-kölcsönzés;
 • DVD kölcsönzés
 • VHS kölcsönzés;
 • fénymásolás;
 • internethasználat;
 • nyomtatás;
 • szkennelés;
 • CD/DVD írás;
 • könyvtárközi kölcsönzés;
 • számítógép- és internethasználati tanfolyamok e-Tanácsadó vezetésével.

 

 

 

© 2010-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.